Färger som passar hästsport!

Jag har märkt av ett mönster på hästägare och hästar när det kommer till tävlingar och till vardags. På tävlingar bärs ofta sterila färger och mycket bättre matchat mellan ryttare och häst. Här nedan kommer jag lista vilka färger jag tycker passar till diverse färger på hästen när det kommer till dina egna kläder och stalltäcken osv.

 

  • Vit häst, eller skimmel: Dessa hästar passar i nästan alla färger, jag tycker främst att man inte bör matcha vitt med vitt, för då smälter det lätt in och ser lite asymmetriskt ut nästan. Om olika nyanser av samma färg blandas anser jag personligen inte att det passar så bra! Däremot är det så fint med lite mörkare färger på ljusa hästar, exempelvis är svart supersnyggt, eller grått, marinblå osv. Ljuga färger som rosa och ljusblått är också fint!
  • Svart häst: Jag tycker personligen att svarta hästar kan ha svart ridtäcke exempelvis. Svart är lite svårare att urskilja om det är olika nyanser, men tumregel är som sagt att inte blanda allt för olika nyanser. Svarta hästar passar supersnyggt i mörka färger, marinblå, mörkgrönt.
  • Beige häst: Dessa hästar passar i färgerna vitt, svart, grått. Jag personligen anser inte de passar superbra i grönt, rött och blått, det blir för mycket eftersom hästens färg är så unik och speciell is ig. Så se till att ha något som kompletterar detta och som verkligen framhäver din häst.
  • Brun häst: Bruna hästar är desto svårare, det beror på om manen är mörk eller ljus. Om hästens hår är mörkt rekommendera jag en mörkare färg som passar hårfärgen. Allt från svart till mörkgrönt passar, matcha med hårfärgen så ser det mer unisont ut! Vid ljusare hårfärg rekommendera jag ljusare exempelvis regntäcke häst för att matcha mer ‘’lagom’’. Om du kör på en mörk går detta också, det beror på om håret är lika mörkt eller ljust som resten av hästen.

 

Detta är mina egna preferenser, men tumregeln är att ha något som framhäver din häst. Dina täcken och liknande ska inte vara fokus, det ska vara din häst. Så se till att ha någon som kompletterar detta samt framhäver färgen!

Jos haluat lukea lisää sadeloimet suomeksi, käy osoitteessa petster.fi